The work

De mens lijdt niet aan de omstandigheden, maar aan de gedachten die hij gelooft over deze omstandigheden

The work is een heel simpele, doch krachtige methode om je negatieve gedachten die stress veroorzaken te onderzoeken. Ooit geprobeerd een gedachte los te laten En….? Lukte dat ? Mij niet. Maar door de gedachte te onderzoeken met 4 vragen en door de gedachte om te keren en daar voorbeelden bij te zoeken laat de gedachte jou vanzelf los. Bij elke gedachte die jou loslaat komt je essentie meer tevoorschijn, leer je helder te worden wat je wel/niet wil en wat je kunt doen en verdwijnen barrières tussen jou en de ander.
Het gaat over het openen van je hart, niet over het proberen te veranderen van je gedachten. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden.
Iedereen met een open geest kan The Work doen.

Byron Katie werd ernstig depressief toen zij in de dertig was. Gedurende een periode van tien jaar nam haar depressie alsmaar toe. Op een morgen ervaarde ze vanuit de diepste wanhoop een levensveranderend inzicht.
Katie zag dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde, en niet leed wanneer ze haar gedachten niet geloofde. Wat de oorzaak was van haar depressie, lag niet in de wereld om haar heen, maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen. In een flits van inzicht zag ze dat onze poging om geluk te vinden omgekeerd werkte-in plaats van hopeloos te proberen de wereld aan te passen aan onze gedachten over hoe het 'zou moeten' zijn, kunnen we deze gedachten onderzoeken. En door de realiteit te aanvaarden zoals deze is kunnen we vrijheid en vreugde ervaren. Het gevolg was dat een bedlegerige, suïcidale vrouw vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt.

“Byron Katie’s Work is een grote zegening voor onze planeet. De wortel van lijden is de identificatie met onze gedachten, de ‘verhalen’ die continu door ons hoofd gaan. The Work werkt als een vlijmscherp zwaard dat dwars door deze illusie snijdt en je in staat stelt zelf de tijdloze essentie van je wezen te kennen. Van daaruit komen vreugde, vrede en liefde stralend tevoorschijn als je wezenlijke natuur.”
Eckhart Tolle


Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van werkwijzes.
Home           |          Wie ben ik?          |         Wat is Effortless Coaching?            |           Werkwijze          |          Contact          |          Links