De Helende reis

De Helende Reis is een bijzonder krachtige manier om mentale, emotionele en fysieke blokkades op te ruimen, zoals faalangst, pijn of verdriet. In de praktijk komt het erop neer dat we samen in een steeds diepere ontspanning proberen te komen. Het is niet zweverig, het is ook geen hypnose en je bent niet in een trance. Wel vindt er een allesomvattend genezingsproces plaats en raken de cellen bevrijd van hun negatieve ballast. Deze bevrijding kan als een geweldige opluchting voelen! Het gaat eigenlijk helemaal vanzelf en je hoeft er niets voor te kunnen of te doen. Het werkt in principe bij iedereen.

Er zijn twee vormen van de Helende reis:
- de fysieke reis
- de emotionele reis

Bij de fysieke reis ga je ‘op reis’ in je lichaam, naar plekken die ‘ziek’ zijn, oftewel waar zich onverwerkte ervaringen hebben vast gezet. Spreekwoorden als ‘iets op je lever hebben’ of ‘een last op je schouders dragen’ of ‘je gal spuwen’ kunnen wat dat betreft heel letterlijk genomen worden. Met de fysieke reis kunnen fysieke problemen worden verlicht of zelfs verholpen.

Bij de emotionele reis start je met de emotie die op dat moment het sterkst aanwezig is. Je doorvoelt de emotie zo volledig mogelijk en vervolgens laat je je er doorheen zakken naar de onderliggende emotie. Zo ga je tijdens de reis door verschillende emotielagen heen, totdat je in een soort niemandsland terecht komt. Als je ook hier door heen gaat kom je bij wat de Bron genoemd wordt. Van daaruit ga je alle voorgaande emotielagen ‘helen’. Een onderdeel van die ‘heling’ tijdens die reis is een ‘kampvuurproces’. Daarin spreek je naar de personen die met de voorbijgekomen emoties te maken hebben alles uit wat destijds niet gezegd kon worden. Dat leidt uiteindelijk tot voltooiing en vergeving. Op deze manier kunnen emotionele blokkades worden opgeruimd.

Wat is het effect van een Helende Reis?

Bij de Helende Reis vindt er genezing en heling plaats op het diepste niveau, dat is op cellulair niveau en in de kern van je bewustzijn. De resultaten zijn erg positief en veelal blijvend. Je voelt je rustig en kalm en raakt je blokkades meestal volledig kwijt.

Wanneer wordt de Helende Reis gebruikt?

De Helende Reis is een mooie techniek om vele verstoringen, ziekten, klachten en innerlijke conflicten diepgaand op te lossen, meestal in een relatief kort tijdsbestek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
- rouwverwerking
- verwerkingsproblemen na scheiding en verlies van dierbaren
- chronische angsten
- burn out
- depressies en verdriet
- overspannenheid
- leer- en concentratiestoornissen
- relatieproblemen
- emotionele en/of seksuele remmingen
- langdurige pijnklachten
- M.E. en vele andere ziekten

De Helende Reis is ook geschikt voor kinderen en volwassenen met gedragsstoornissen en opvoedkundige problemen. En verder voor iedereen die meer plezier en vreugde wil ervaren in het leven!


Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van werkwijzes.
Home           |          Wie ben ik?          |         Wat is Effortless Coaching?            |           Werkwijze          |          Contact          |          Links