We beginnen altijd met een ontdekkingssessie. Op die manier krijgen we goed in beeld waar je nu staat, waar je naar toe wilt en wat de redenen zijn dat die stappen tot nu toe nog niet gemaakt zijn.  Als coach help ik jou om je eigen antwoorden te vinden in jezelf, zodat de oplossingen en doelen ook uit jezelf voortkomen en daardoor voor een blijvende verandering zullen zorgen. Om die doelen te bereiken maken we gebruik van eenvoudige technieken die aansluiten bij de onderbewuste obstakels.

1. Je dagelijkse stress
We ervaren dagelijks vele momenten waarin ons lichaam in de 'vecht of vlucht' staat komt, maar we kunnen dan niet vechten of vluchten. De situatie laat dat op dat moment niet toe.  Daarom hoopt de stress zich op in ons lichaam en dat is de oorzaak van veel dagelijkse klachten. Dit kan uiteindelijk tot een totale burn-out leiden.

Met een eenvoudige ademhalingstechniek, waarbij we de stressmomenten van de dag opnieuw beleven en van hun lading ontdoen, kunnen we ervoor zorgen dat we de nacht stressvrij ingaan en de volgende dag uitgerust opstaan.

Klik hier voor meer informatie.

2. Je onderbewuste overtuigingen en gewoontes
"Niemand begrijpt mij", "ik ben niet goed genoeg", ''er is niemand die me aardig vindt",  "ik ben lelijk", "dat kan ik toch niet", "mijn moeder neemt mij nooit serieus". Allerlei negatieve overtuigingen die als automatische programma's in ons onderbewuste zijn opgeslagen en uitgevoerd worden zonder tussenkomst van ons bewustzijn. Als we bewust ergens positiever over willen denken, zal dat al gauw worden verslagen door onze onderbewuste overtuigingen. We hebben deze conclusies getrokken door de afwijzingen die we hebben ervaren en ze houden ons gevangen in een onbevredigende situatie. We raken ze niet zomaar weer kwijt.

Bij Effortless Coaching passen we hierop een heel effectieve techniek toe: onderzoeken,  nagaan of ze echt waar zijn, omdraaien en zoeken naar voorbeelden van het tegendeel. Op die manier wordt de onderbewuste programmering teniet gedaan. Dit levert mooie inzichten op en werkt bevrijdend.

Klik hier voor meer informatie.

3. Je nooit verwerkte emotionele ervaringen
"Daar wil ik het niet over hebben!"  We kennen allemaal situaties die erg pijnlijk zijn geweest en die we ontvlucht zijn door er niet meer over te praten en te denken. Zouden we dat wel doen, dan voelen we de boosheid en weten dat we de betrokken personen niet hebben vergeven. Deze onafgemaakte gevoelens blijven soms vele jaren bij ons. We doen ons best om ze niet te voelen, maar ze tasten ons van binnen aan. Zolang we deze gevoelens niet hebben opgelost, kunnen we de mensen of situaties die ze zouden kunnen oproepen niet verdragen.

Ook deze zaken kunnen we op een mooie manier afwerken, zonder dat de ander iets hoeft te veranderen in zijn gedrag.  We kunnen het volledig in onszelf oplossen, door samen de emotionele gebeurtenissen te voltooien. Daarmee wordt de emotionele lading neutraal en dat werkt erg bevrijdend.

Klik hier voor meer informatie.

4.  Je onbekende bronnen van onverklaarbare angsten
Je durft iets gewoon niet en je weet niet waarom. Je hebt een hekel aan bepaalde situaties, je kunt sterk geïrriteerd raken door dingen of ze totaal niet verdragen. Je reageert soms fel of erg vijandig op bepaalde omstandigheden of personen en je hebt geen idee waarom. Dit heeft een voor jou onbekende oorzaak diep in je onderbewustzijn. Dit noemen we een spookcluster. Hij is niet te duiden, maar zijn uitwerking kun je des te meer voelen. Hij bestaat uit niet bewust meegemaakte momenten van situaties die bedreigend zijn geweest en die we meestal als kind hebben meegemaakt. Je hebt daarna allerlei gewoontes ontwikkeld om te voorkomen dat de spookcluster actief wordt.
Er is een eenvoudige directe manier om je spookclusters op te sporen. Dat is spannend, maar ook heel bevrijdend en ook dat doen we weer samen.

Klik hier voor meer informatie.

Mind Eye Power
Een werkwijze die goed aansluit bij Effortless Coaching en ook ingezet kan worden is Mind Eye Power (MEP). Bij deze techniek wordt door middel van geleide oogbewegingen de lading van een vervelende gebeurtenis neutraal gemaakt. Als MEP wordt toegepast is het niet noodzakelijk om helemaal de diepte in te gaan. Dat kan soms veiliger aanvoelen.

Werkwijzes toepassen
Bij de ontdekkingssessie zal duidelijk worden waar de blokkades en belemmeringen liggen en aan de hand daarvan wordt bekeken welke van de bovenstaande interventies kunnen worden toepast. De technieken kunnen ook goed naast elkaar gebruikt worden.

Home           |          Wie ben ik?          |         Wat is Effortless Coaching?            |           Werkwijze          |          Contact          |          Links